Woonzorgcentrum Amandina

Voormalig kloosterdomein wordt state of the art WZC

Woonzorgcentrum Amandina in Wuustwezel is een woon- en zorgcampus op het voormalige kloosterdomein van de Franciscanessen en bestaat uit een woonzorgcentrum met 97 woongelegenheden. Drie daarvan zijn bestemd voor kortverblijf en 20 als assistentiewoningen.

Voor de uitbreiding met 64 kamers en 10 assistentiewoningen zocht het centrum een partner die een betrouwbare, onderhoudsvriendelijke en servicegerichte totaalinstallatie kon opleveren.

Grote uitdaging was hier het bestaande gebouw volledig in dienst te houden tijdens de werkzaamheden: met ingrepen in de algemene delen op vlak van verlichting en het zorgoproepsysteem, bleef eventuele hinder voor werknemers en bewoners beperkt tot het absolute minimum.

De woningen en kamers moeten aan de huidige normen voldoen zoals:

  • De mogelijkheid om verplegend personeel op te roepen aan bed en in de badkamer.
  • Branddetectie die branddeuren, HVAC, liften,…. apart aanstuurt.
  • Automatische zonnewering per gevel. Elke kamer heeft een aparte sturing die gekoppeld is aan de verpleegoproep. Zo kunnen bewoners vanuit hun bed de zonwering bedienen.
  • DECT telefoons, gekoppeld met de verpleegoproep en de brandcentrale. In geval van een incident, is de verpleging onmiddellijk op de hoogte en kan er actie ondernomen worden. 
  • WIFI-aansluiting in gans het bedrijf met overal een even goede sterkte en werking.
  • Detectoren die de verlichting in de algemene delen aansturen, met verhoogde veiligheid en een verlaagd energieverbruik als resultaat.

De realisatie kwam samen met de firma Ibens tot stand en werd opgeleverd voor het bouwverlof van 2021.

Ook met Van den Broeck in zee gaan?

Realisaties met dezelfde oplossing

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect