Zekeringkasten

Aansluiting van zekeringkast en middenspanningscabines

In de zware industrie is een goede werking van elke machine onontbeerlijk. De juiste middenspanningscabines of aangepaste zekeringkast garandeert dan een vlotte stroomtoevoer en verbetert de vermogensfactor.

Een zekeringkast op maat

Bij Van den Broeck hebben we een eigen atelier voor bordenbouw in huis, waar we zekeringkasten bouwen tot 3000A op maat van uw project. Daarbij letten we op de juiste dikte van de kabels en de kortsluitstromen, monteren we en sluiten we zelf de zekeringen aan.

Ook berekenen we of de installatie van het nieuwe component op het circuit compatibel is met uw huidig elektrische netwerk qua belasting. Zo garanderen we een bedrijfszekere uitvoering. 

Tot slot checken we ook de huidige zekeringkasten op veiligheid. Onze ervaren en opgeleide medewerkers kijken naar de veiligheidsnormen, bepaald volgens AREI.  

Middenspanningscabines – veiligheid eerst

Kent u als bedrijf een enorm groot verbruik, dan is een middenspanningscabine een must voor een blijvende werking van uw faciliteiten. Een middenspanningscabine is meestal aangesloten op een net van 10.000V, naar gelang de plaats kan dat zelfs 25.000V zijn. Bij een hoogspanningscabine is dat nog meer. 

Waar mogelijk wordt zo’n cabine uit veiligheid buiten geïnstalleerd. Zo kan de overdruk bij eventuele calamiteiten veilig afvloeien. Is het toch binnen, dan gebeurt onze installatie altijd in overleg met de netbeheerder,  bovenop  de eisen die bestaan rond de plaatsing van een cabine. Zo bent u zeker van de veiligste oplossing. 

Uw project bij Van den Broeck

Een dergelijke aansluiting vraagt enig vakmanschap. Onze medewerkers hebben de nodige opleidingen gevolgd om alle installaties volgens de regels van de kunst uit te voeren. Verder kan u bij Van den Broeck rekenen op:

  • Vakmanschap sinds 1963
  • De nodige certificaten in binnen- en buitenland
  • Een levenslange garantie op onze service 

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect