Wie is Van den Broeck NV

VDB NV: ervaren sinds 1963

Van den Broeck NV verzorgt sinds 1963 elektrotechnische installaties in de ruime zin van het woord voor particulieren, bedrijven en overheid.

Daaronder valt o.a. :

 • Het voorzien van een volledig elektriciteitsnetwerk voor nieuwbouw of
  renovatieprojecten
 • Studie, ontwerp en advies van de installatie
 • Plaatsen en aansluiten van verlichting volgens de keuze van de klant
 • Monteren en aansluiten van zekeringkasten, middenspanningscabines, en
  condensatorbatterijen
 • Domotica- en gebouwenautomatisering
 • DATA-netwerken
 • Beveiligingssystemen: brand- inbraak- en camerabewaking
 • Installeren van laadpalen

Naast installaties staat het serviceteam ook in voor regelmatige onderhoudsbeurten, grondige herstellingen en eventuele depannages van de betreffende installaties.

VDB NV: 100% familiebedrijf

Van den Broeck is doorheen de tijd uitgegroeid tot een gegeerde partner voor uw elektrische installaties, zonder in te boeten aan familiaal karakter. Een overzicht van de rijke geschiedenis:

1940: het verhaal begint bij opa Louis Van den Broeck en de aanleg van een stopcontact en een lichtpunt. Omdat de straat waar de aansluiting nodig is, nog geen elektriciteitsnet heeft, neemt Louis ook dat werk aan. EBES (het vroegere EANDIS) pikt Louis’ vaardigheden op en vraagt hem om het elektriciteitsnetwerk verder uit te bouwen. Louis moet kiezen en laat de particuliere woningen voor wat ze zijn. Voorlopig.

1963: zoon Willy Van den Broeck start een eenmanszaak, gespecialiseerd in geavanceerde elektrotechnieken in de bouw. Toch zijn particulieren de eerste klanten. Na een aantal jaar alleen, werft Willy de eerste collega’s aan.

1976: de eenmanszaak groeit uit tot BVBA Van den Broeck. Ook de omvang en de aard van de projecten breidt uit. Zo komen er DATA-netwerken, HS-cabines en meer bij en bieden ze ook hun diensten aan in de tertiaire sector: overheids- en geklasseerde gebouwen.

1986: kleinzoon Marc komt in het bedrijf.

1990: inbraak- en brandbeveiliging en domotica komen er bij als nieuwe activiteit van het bedrijf. Kort daarop vervelt de BVBA naar een NV.

Nog later komt ook kleinzoon Kris mee in het bedrijf om de administratie te versterken.

Vandaag: meer dan 30 experten werken elke dag vol toewijding aan geavanceerde elektrotechnieken in werven over heel Vlaanderen.

Onze certificaten en erkenningsnummers

Sinds 2010 zijn we gecertificeerd installateur voor o.a.

 • beveiliging- en automatiseringssystemen: o.a. erkenning MBZ nr 20-0689-40 en
  INCERT
 • data- en glasvezelbekabeling en het plaatsen van HS- cabines.

Ook het VCA-certificaat en het ISO-certificering 9001 hebben we op zak.

Verder beschikken we over een erkenningsnummer van

 • België: 25979. Ministerie Openbare Werken, klasse 5 Cat. P1
 • Nederland: Sterkin nr. 12138
 • Duitsland: Betriebs-nr. 3048878

Grote flexibiliteit dankzij in house systemen

Kenmerkend voor de vele aanvragen die we krijgen, is onze flexibiliteit bij elke opdracht. Door heel veel kennis en systemen onder eigen dak te hebben, kunnen we bij last minute wijzigingen heel snel op de bal spelen.

Zo voeren onze eigen tekenaars de plannen uit die nodig zijn, op een gespecialiseerd cad-cam systeem. Ook hebben we een eigen atelier waar we zekeringkasten op maat samenstellen en afwerken. Tot slot regelen we ook zelf het transport van toestellen en meer vanuit ons atelier naar de werf.

Overtuigd?

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect