GBS De Rekke Stabroek

GBS De Rekke in Stabroek krijgt upgrade

De kinderen van de gemeentelijke basisschool De Rekke kunnen vanaf nu bijleren in een vernieuwd schoolgebouw. Het Van den Broeck team nam de volledige elektriciteit, brand- en inbraakdetectie onder handen.

Voor de brandveiligheid van dit project werd nauw samengewerkt met keuringsbedrijf Vinçotte. Op vraag van het team werden zij betrokken bij de behoefte- en risicoanalyse van de eindklant. Ter bescherming van de kleuters werd besloten om flitsapparatuur te installeren in plaats van luide sirenes die afgaan in geval van brand. In de keuken wordt brand vanaf nu gedetecteerd met thermische detectoren en ook de liften werken volgens de aangepaste norm. Bij brand gaan alle liften automatisch naar het gelijkvloers. 

De werken van dit project startten in augustus 2021 en initieel was er slechts een beperkt elektrisch vermogen beschikbaar. Na een bespreking met aannemers HVAC en Van Roey werd het benodigde bijkomend vermogen in kaart gebracht. Vervolgens werd Fluvius op de hoogte gesteld om het gewenste vermogen te realiseren:

  • Verlichting: aan de hand van een DALI LINK werd een gebruiksvriendelijk maar toch configureerbaar systeem opgezet. 
  • Audio: in de turnhal en danszaal installeerde het team een volledige audio-installatie zodat leerkrachten makkelijk muziek kunnen inpluggen in functie van de activiteiten. 
  • Inbraak: ter beveiliging van het gebouw en de klaslokalen werd inbraakdetectie zonder camera’s voorzien.

Ook beroep doen op Van den Broeck N.V.?

Realisaties met dezelfde oplossing

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect