H&M Flagshipstore Meir

Totaalrenovatie van de H&M Flagshipstore in Antwerpen

Voor de totaalrenovatie van de H&M Flagshipstore op de Meir in Antwerpen zocht de bouwheer van het project een partner om verlichting, branddetectie en een datanetwerk te installeren. Van den Broeck NV werd in 2016 rechtstreeks benaderd en kreeg de kans om zijn expertise te tonen tijdens een unieke totaalrenovatie.

Oorspronkelijk bestond deze flagshipstore uit twee aparte winkelpanden. Deze werden bijna volledig afgebroken, op de vloer en voorbouw na, en samengevoegd om meer aanbod en verkoopoppervlakte te creëren. Aangezien de verlichting vaak de finishing touch is bij een totaalrenovatie, mocht het gespecialiseerde Van den Broeck NV team de laatste hand leggen aan het project. Omdat de voorgevel pas later dan gepland klaar was, schoot een groot en flexibel team lastminute uit de startblokken voor volgende werken:

  • Gewone detectoren schieten vaak technisch tekort en ogen esthetisch minder mooi, daarom koos men hier voor branddetectie met aspiratiesystemen. Dit systeem detecteert brand via de luchttoevoeren. Wanneer er daar rook wordt waargenomen, gaat het alarm af. Aangezien de detectoren in de luchtkanalen geplaatst werden, zijn ze niet zichtbaar op het plafond.
  • De architect ontwierp de vorm van de lichtinstallatie. Ons team stond in voor een feilloze en esthetische installatie van meer dan 1000 lampen. Hiervoor werd een plateaustelling gebruikt aangezien de hoogtewerker niet in het gebouw kon. 
  • Als laatste werd ook het datanetwerk voor de kassa’s en het alarm aangelegd door een team van gespecialiseerde medewerkers. 

Ook beroep doen op het vakmanschap van Van den Broeck NV?

Realisaties met dezelfde oplossing

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect