PVH Belux Headquarters

Een sfeervolle renovatie met authentieke elementen voor PVH Headquarters

PVH Belux was op zoek naar een nieuwe locatie voor haar showroom en dacht meteen aan Van Den Broeck NV. Eerder konden ze al enkele succesvolle projecten met ons team afronden. De opdracht? Een oud herenhuis in de Van Breestraat in Antwerpen renoveren en omtoveren tot een impressionante showroom met kantoren op de 2de en 3de verdieping. 

De werken werden op heel korte tijd opgeleverd. Ze begonnen in oktober 2020 en waren klaar begin januari 2021. Op die manier kon PVH tijdig zijn collecties voor de winter uithangen. De hoofdaannemer van dit project was WBS en projectleider Frans Mathé zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Het gebouw had te maken met slijtage en technische gebreken en was toe aan verschillende verbouwingen:

  • Ons team was verantwoordelijk voor de vernieuwing van de volledige elektrische installatie. Na een grondige analyse werd besloten om daarvoor de oude verdeelborden te houden. Er werden in het hele gebouw data-aansluitingen en wifi-punten voorzien.
  • Daarbovenop stonden we in voor de brand- en inbraakbeveiliging van het verouderde gebouw.
  • We bogen ons over alle toegangscontroles en het datacenter. We installeerden de meest gebruiksvriendelijke optie. 
  • De verlichting werd door de klant aangeleverd en door ons geplaatst op een sfeervolle manier. De lichten werden waterpas gehangen met de vloer, desondanks de sterke helling in het plafond.

De renovatiewerken vonden plaats in alle ruimtes van het pand. In de kelder en zolder plaatsten we extra zware voeding voor het ventilatie- en verwarmingssystemen. In het volledige gebouw werden zo veel mogelijk originele elementen van het gebouw behouden. We bedachten oplossingen voor het authentieke plafond zodat de moulures behouden konden worden en maakten gebruik van houtmagneten zodat de originele, authentieke deuren makkelijk konden sluiten

Ook beroep doen op de kennis en expertise van Van den Broeck NV?

Realisaties met dezelfde oplossing

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect