Congresgebouw Investar

Duurzaamheid en efficiëntie typeren nieuw congresgebouw Investar

Via de samenwerking met en voor bouwbedrijf Van Roey, kregen we bij Van den Broeck de vraag om mee te helpen aan de uitrol van het congresgebouw van deze Belgische bank en verzekeraar sinds 60 jaar. 

De werken zijn gestart in augustus 2021 en de oplevering is een jaar later voorzien.

Naast werkplekdelen en veel ‘ontmoetingsruimtes’, zet de nieuwe campus ook zwaar in op een dorpsgevoel. Met ons team verzorgden we mee de vertaling van waarden zoals menselijkheid, openheid en duurzaamheid in het gebouw, in de vorm van het aansturen van de verlichting, de ventilatie en de verwarming of koeling. Het energiebeheer wordt ook mee uitgewerkt.

  • Verlichting (aangestuurd door het domoticasysteem van KNX): Investar hecht belang aan gezelligheid en wil dat ook reflecteren in hun ruimtes. Alle spots zijn dimbaar en er wordt gewerkt met kleuren in de vergaderzalen, zodat de gebruiker zelf de sfeer kan creëren. Dankzij het DALI-systeem schakelen de spots automatisch aan of uit, bij detectie van daglicht of personen.
  • Data-installatie: voor dit project trekken we de glasvezelkabels door tot aan de bureaus van de medewerkers zelf (in plaats van tot aan de technische ruimte). Zo is de snelheid gegarandeerd en werken we naar de hoogste veiligheid toe.  
  • Alle systemen voor brand, beveiliging, inbraak en verlichting zijn aan elkaar gekoppeld en werken gecentraliseerd. Met één swipe van een badge kan een bevoegde medewerker daardoor heel wat functionaliteiten aan- of uitzetten. 

Ook met Van den Broeck in zee gaan?

Realisaties met dezelfde oplossing

© Van den Broeck NV 2024 – Webdesign Media-Architect